Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

Tags

Bemutatkozunk

Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház - Rendelőintézet

Az Állami tulajdonban lévő (középirányító szerv: AEEK) Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet 1887-ben báró Berg Gusztáv szervezésében közadakozásból Sopron vármegye első közkórházaként 30 ággyal kezdte el működését.

Az elmúlt több mint egy évszázad alatt az intézet jelentős változáson ment keresztül az ágyszám növekedésével, a fekvő- és járóbeteg szakellátás bővítésével.

2002-ben sürgősségi betegfelvevő hely, valamint mentőhelikopter leszálló is kialakításra került.

2007. március 31-vel a Kórházban sajnos megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás. A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet 2007. április 1-től új struktúrában, átalakított, kiválóan képzett, tapasztalt szakorvosi, szakdolgozói háttérrel várja az ellátási terület lakosait.

Image

Az intézet ma 278 ágyon szolgálja a betegellátást az alábbi osztályokon:

Belgyógyászati (angiológiai), Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály: 134 ágy

Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály: 86 ágy

Belgyógyászati Krónikus Osztály: 58 ágy

A betegellátás munkáját segítik a diagnosztikai osztályok: Radiológia és Laboratórium.

A betegek oktatását, tornáztatását, gondozását a kardiológus, belgyógyász és rehabilitációs szakorvosok mellett pszichológusból, dietetikusból, gyógytornászból, masszőrből álló csapat segíti és végzi.

2007-től egynapos sebészetben közel 30 tapasztalt szakorvos végez évi 700 feletti beavatkozást sebészet, traumatológia, nőgyógyászat, urológia, szemészet, gastroenterológia terén gyakorlatilag szövődménymentesen.

2011-től modernen felszerelt Nappali kórházban van lehetőség különböző angiológiai, belgyógyászati, neurológiai infúziós kezelésekre.

Az intézményhez integrált szakrendelések és gondozó hálózat a lakosság teljes körű járóbeteg szakellátását biztosítják: angiológia, belgyógyászat, bőrgyógyászat, bőr- és nemibeteg gondozó, diabetológia fizio- és mozgásterápia, mozgásszervi rehabilitáció, foglalkozás-egészségügy, fül-, orr-, gégészet, gasztroenterológia, gyermekgyógyászat, gyermek-tüdőgyógyászat, neurológia, idegsebészet, kardiológia, nőgyógyászat, orthopédia, pszichiátriai szakrendelés és gondozás, reumatológia és fizioterápia, sebészet, szemészet, traumatológia, tüdőgyógyászat és gondozás, tüdőszűrés, ultrahang, urológia, terhestanácsadás.

Kórházunk feladata, hogy minél teljesebb körű minőségi ellátást biztosítson a megelőzés, gyógyítás, rehabilitáció és ezt kiegészítő szolgáltatások terén is.

A járóbeteg szakellátás és gondozás heti 405 órában 30 szakterület képviseletében a Rendelőintézetben, kórházi szakambulanciákon illetve a Tüdőgondozó Intézetben történik.

Az intézet folyamatos működését az Élelmezési-, Üzemeltetési-, Anyaggazdálkodási-, Számviteli Osztály, valamint a Központi Gyógyszerraktár segítik.

Az intézet Győr-Moson-Sopron megye közepén Kapuvár és Fertőd városokon kívül 29 község több mint 40.000 lakosát látja el. A kistérségi szolgáltatás mellett a Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály megyei, az Angiológiai Rehabilitációs Osztály regionális, sőt országos feladatokat is ellát. A szakmai munkát 35 orvos és 319 munkatárs biztosítja EN ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszerben.

A kórház kiemelkedő feladata, hogy minél teljesebb körű minőségi ellátást biztosítson a megelőzés, gyógyítás, rehabilitáció és ezt kiegészítő szolgáltatások terén.

A kórház-rendelőintézet célja a kistérségi fekvő- és járóbeteg ellátás mellett a speciális angiológiai rehabilitációs szolgáltatásaival az országos vezető szerep megtartása..

Kapuvár városban az alapellátást vállalkozásban 5 felnőtt háziorvosi 3 körzeti gyermekorvos, valamint 3 vegyes fogászati praxis és 1 gyermek és iskolafogászat biztosítják.