Kép - Illusztráció

Az NNK 42935-4/2020/EÜG. sz. határozat módosítása alapján 2021. május 21. megszűnik a látogatási tilalom a fekvőbeteg-ellátó intézményekben.
A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek - az Eűtv. 11 § (3 ) - (6) bekezdésben meghatározott esetek kivételével - nem látogathatók.


A Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet fekvőbeteg osztályinak beteglátogatási és csomagfogadási időpontjai a következőképpen alakulnak:

 

 

Krónikus Belgyógyászati Osztály, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály:

9330 Kapuvár, Dr. Lumniczer Sándor utca 10.: naponta 14.00-16.00 óra között

Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály

9365 Dénesfa, Fö utca 19.: naponta 14.00-16.00 óra között

A beteglátogatás az alábbi feltételekkel és módon lehetséges:

A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-Co-2 PCR teszttel rendelkezzen, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.
A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolványt vagy a negatív SARS-CoV-2 PCR tesztet bemutatni a biztonsági szolgálatnak, nővérnek.

Az egészségügyi intézménybe történő belépéskor testhőmérséklet mérés szűkséges, a látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük. A látogatók kötelesek a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedéseket betartani, a kórház munkatársaival és a biztonsági szolgálattal együttműködni.

Egy beteghez naponta egy látogató mehet be az osztályra, maximum 60 perces időtartamra. Amennyiben a beteg állapota megengedi, az időjárás függvényében a látogatás szabadtéren is lehetséges, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

Dr. Benedek Zoltán s.k.
főigazgató