Tisztelt Betegeink!

1) A május 4-i egészségügy újraindítása ill május 18-i további központi rendelkezések kapcsán tájékoztatom, hogy a nem működő szakrendeléseinket 2020.05.18-tól újraindítjuk.

2) Az újraindítás feltétele:
a) kötelező telefonos előjegyzés ill.
b) a telefonos konzultáció elsődlegesség.

3) A mellékelt táblázat (1sz melléklet) működő szakrendeléseinket mutatja.

a) A táblázat 2. oszlopára hívnám fel a figyelmet:a kiadott eljárásrend szerint a szakrendelők zavartalan működésének biztosításáhozkérjüka jelzett időpontok igénybevételét az előjegyzéshez ill. konzultációhoz.

4) 2020. május18-től a COVID-19 járvány megelőzése érdekében bevezetett laboratóriumi vérvételi rendet előjegyzés váltja fel.

a) Előjegyzés –munkanapokon -a 96/596-538-s telefonszámon 11 –12 óra között kérhető.
b) A laboratóriumban automata vizeletelemző-rendszerthelyeztünk üzembe, ezért az alábbiak szerint módosul az eredmény:
i) a leleten: pozitív vizelet cukor jelzés mellett érték is látható mmol/l-ben
ii) üledék egyes komponensei (vvt, fvs stb.) konkrét számadattal jelennek meg az eddig közölt tartományok helyett. Az automaták használatához fontos a kiadott vizeletes csövek használata. A csöveketlegfeljebb a címke felsőpereméig kell megtölteni vizelettel és leadni a beutalóval együtt.
iii) A leletkiadás elektronikusan, EESZT-n keresztül történik. Személyes átvételre vészhelyzet alatt nincs lehetőség. Papíralapú dokumentációs igényhez kérjük minden esetben a megcímzett, felbélyegzett borítékot.

5) A tüdőgondozó intézet 05.18-i visszaköltözését követően 05.19-től áll rendelkezésre.

6) Fizióterápiás kezelések indítását május 25-től tervezzük.

7) A rehabilitációs (angiológiai, mozgásszervi) fekvőbetegellátásunk, egynapos sebészet, nappali kórház előreláthatólag június hónap elején indul.

8) Amennyiben Önnél Covid 19 gyanú fennáll, (testhőmérséklet, kérdőív alapján) intézményünk rehabilitációra, tervezett ellátásra kizárólag 72 órán belüli negatív PCR teszt esetén tudja fogadni

9) Intézményi eljárásrendünk alapján
a) Intézményünkbe a belépés kizárólag maszkban történhet.
b) Továbbra is érvényes a szigorú látogatási tilalom illetve fekvőbetegeink intézményelhagyási tilalma

Betegeink, dolgozóink védelmében kérjük fentiek szíves tudomásul vételét. Természetesen a járványügyi helyzettől függően a tervezet módosulhat!

Kapuvár, 2020. május 15.

Dr. Benedek Zoltán
Főigazgató
sk