Krónikus belgyógyászat

 

kronikus3

Történelem

A Lumniczer Sándor kórház önálló belgyógyászati osztálya 1932-ben alakult Dr. Veres János (a "Veres tű" megalkotója) belgyógyász és tüdőgyógyász főorvos vezetésével.

 

Az osztály vezetői

1932-1955 Dr. Veres János belgyógyáz, tüdőgyógyász
1955-1979 Dr. Joób Sándor belgyógyász
1979-2001 Dr. Kálló Kamill belgyógyász
2002-2012 Dr. Szabó László belgyógyász pulmonológus, diabetológus.
2012- Dr. Juronics Katalin belgyógyász, gasztroenterológus

2007 március 31.-én kórházunkban az aktív betegellátás megszűnt, az osztály funkciója átalakult a krónikus betegek kezelésére.

 

 

Krónikus ellátás

Célja az egészségi állapot stabilizálása, fenntartása, illetve helyreállítása. Az ellátás időtartama, illetve befejezése általában nem tervezhető, jellemzően hosszú.

Elhelyezkedés

A krónikus belgyógyászati osztály a kórház B épületében található. Az épületet az elmúlt években teljesen felújították, akadálymentesítették.

Munkatársaink: 

Osztályvezető főorvos

Dr. Juronics Katalin (belgyógyász, gasztroenterológus)

Osztályos orvos

Dr. Schreiner Péter (belgyógyász)

Osztályvezető főnővér

Pintérné Almásy Anna (diplomás ápoló)

Osztályos iroda

Csillagné Németh Katalin

 JuronicsKatalinPinterneAlmasyAnna

Dr. Juronics Katalin                                                                        Pintérné Almásy Anna

NémethGezaneEleonoraSchreinerCsillagne

Németh Gézáné Simon Eleonóra                                                                   Csillagné Németh Katalin - Dr. Schreiner Péter

 
Elérhetőség

Osztályos adminisztrátor

+36-96-596-547

Férfi oldal

+36-96-596-533

Női oldal

+36-96-596-515

E-mail

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Az osztály működése

A krónikus betegek ellátásához 58 ágy áll rendelkezésre.

Olyan betegek ápolása folyik, akik aktív ellátást már nem igényelnek, de állapotuk miatt otthonukban nem kezelhetők.osztaly

Feladatunk a krónikus belgyógyászati betegek (szívbetegek, tüdőbetegek, cukorbetegek, mozgásszervi betegek, daganatos betegek) ellátása mellett, cerebrovascularis (agyi keringési zavar, agyvérzés utáni állapot) cardiovascularis (szívelégtelenség, szívinfarctus,thrombozis) és műtéten átesett betegek kezelése is, továbbá rehabilitációs feladatok ellátása.

Az osztályt nagy gyakorlatú belgyógyász vezeti, sokoldalúan képzett munkatársaival. A csapatban jól képzett nővérek dolgoznak, több közülük diplomás ápoló, OKJ felnőtt szakápoló. A szakdolgozók felkészültsége, szakmai munkája kiemelkedő, továbbképzésük folyamatos.

A krónikus ellátásban a fő hangsúlyt a szakápolásra és a pontosan tervezett, minden szempontot figyelembe vevő gyógyszeres terápiára helyezzük. Minden orvosi szakrendelés mely intézményünkben müködik konzultációs lehetőséget biztosit betegeinknek. Vizsgálati lehetőségeink: laboratóriumi, röntgen, ultrahangos és endoscopos vizsgálatokra. Folyamatos kardiológiai konzultáció és ultrahangos vizsgálat is elérhető.

A mobilizálást igénylő betegek ellátásában a rehabilitációs osztályon dolgozó gyógytornászok, gyógymasszőr és fizióterapeuta is részt vesz előzetes szakorvosi konzultációt követően.

A betegek étrendjét magasan képzett dietetikus állítja össze. Diétás tanácsadásra és betegoktatásra is gondot fordítunk.

Betegfelvétel rendje

A Krónikus Belgyógyászati osztály más intézet (Győr / Sopron) aktív osztályairól veszi át a betegeket előzetes megbeszélés alapján, illetve háziorvosi vagy szakorvosi beutalás alapján fogad betegeket.

A betegeket minden esetben előzetes megbeszélés alapján, a kezelőorvosuktól beérkező kezdeményezés után, az osztályvezető főorvos, vagy a helyettese által megadott időpontokban vesszük fel.

A betegek elbocsátásának lehetőségei

A beteg otthonába
Aktív ellátást nyújtó, vagy ápolási osztályra
Más egészségügyi intézménybe
Szociális ellátást nyújtó intézménybe

Látogatási rend

Naponta 14:00-19:00 között
A betegek érdekében kérjük a hozzátartozókat a látogatási idő pontos betartására, a délelőtti órákban ne kezdeményezzenek látogatást.